onsdag 26. januar 2011

En liten oppdatering

Sånn – da er det vel faktisk på tide med en liten oppdatering igjen. Har jo faktisk gått nærmere en uke siden sist.
Vi har kjøpt bil, noe vi absolutt ikke hadde planer om. Men deres vei til førerkortet er en del annerledes enn vår og innebærer blant annet at de må kjøre på “L” lapp i et år før de kan få lappen på ordentlig. Detta vil jo si at det ikke er noen måte for oss å faktisk ta motorsykkellappen her. Vi kikka oss litt rundt og fant en Ford Falcon sedan 1999 modell for 10000 kr inkludert omregistrering, obligatorisk forsikring og nye skilter. Grunnen til at den var så billig er at lakken er solskada. Klarlakken har flassa av på store deler av bilen og den har blitt litt matt i fargen. Men den er en drøm å kjøre. Magnus har planer om å jobbe litt med den og kanskje lakke litt også. Så er vi heldige kan vi faktisk få mer for den når vi selger den igjen enn den vi gav når vi kjøpte den.
Da vi fikk bilen etter en liten sjekk på verkstedet heiv vi oss rundt og pakka. Det vi pakka for var en roadtrip oppover østkysten – altså på kjente trakter. Vi fant ut at vi må jo benytte den tiden vi har før skolene starter best mulig. Så vi kjørte hele natta gjennom og var framme i Hervey Bay på ettermiddagen tirsdag den 25. januar. I Hervey Bay venta Irene (fra klassen min på Markedshøyskolen) og Rune (fra hotellklassen på Markedshøyskolen) på oss. Vi skal ta følge oppover til Cairns. Kjempekoselig å treffe de igjen og Rune hadde til og bursdag så vi kjøpte oss kengurubiffer og tilbehør og grilla nede ved stranda. Det var Irene og Runes første smak av Skippy og det falt i smak. Satte oss med en gjeng fra hostellet etterpå og prata og kosa oss.
Irene og Rune skulle en liten tur ut på Fraser Island, noe vi ikke ble med på siden vi allerede har vært der. Vi tok i stedet turen opp til Bundaberg igjen – stedet vi bodde og jobba 3 måneder sist vi var her. Vi hadde egentlig håpa på å treffe igjen de som eide og jobba her sist, men de hadde solgt stedet for ca et halvt år siden. Vi blir her 2 netter før vi stikker ned til Hervey og henter Irene og Rune.
I dag er det Australia Day – nasjonaldagen – og den har vi tilbrakt på Kelly’s Beach sammen med store deler av Bundabergs befolkning. Deilig temperatur i vannet, varmt i lufta og passe med vind. Vi var i grunn veldig flinke til å smøre oss, men litt rødt enkelte steder slapp vi ikke unna. Det har vært en flott deg i dag og hvem vet – kanskje jeg til og med får litt farge?
Planen resten av dagen er vel egentlig bare å slappe av og kose oss.
Planen fram til min skolestart er vel egentlig å bevege oss opp til Cairns, med en liten svipptur ut på Magnetic Island (2 netter), og så være i Cairns til ca den 3. februar. Så blir det en lang og fin kjøretur ned igjen sånn at jeg rekker å komme meg inn på skolen den 5. eller 6. februar med skolestart (orienteringsuke) den 7. februar. Magnus har skolestart den 24. februar, så han har tenkt til å se om han kanskje finner en jobb fram til da. Vi kan jobbe 20 timer i løpet av en uke og ubegrenset i ferier på det visumet vi har nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar